Enstitümüz

1982 – 1983 öğretim yılında eğitim hayatına başlayan enstitümüz, faaliyete geçtiği bu tarihten itibaren hızlı ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Yirmi üç anabilim dalında 3'ü İkinci öğretim ve 10'u uzaktan eğitim yöntemiyle olmak üzere 39'ü yüksek lisans ve 24'ü doktora olmak üzere toplam 69 program enstitümüz bünyesinde yürütülmektedir. Üniversitemizin "yaşamboyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak" vizyonu doğrultusunda Enstitümüzün misyonunu şöyle sıralayabiliriz;

• Evrensel düzeyde bilimsel bilgi birikimine katkıda bulunmak,
  • Uluslararası  standartlarda Eğitim-öğretim hizmeti sunmak,
  • Nitelikli araştırmalara ve yayınlara öncülük etmek,
  • Akademik açıdan uluslararası niteliklere sahip ve rekabet edebilir bireyler yetiştirmek.

Ülkemiz yükseköğretim sisteminde önemli bir yeri olan Anadolu Üniversitesi’nin görev ve sorumluluğunun bilincinde olarak üniversitemizin kurum kültürü ve  öncü olma ilkesi gereğince Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme çabası ve gayretindeyiz. Bu motivasyon altında kendini sürekli yenileyen, çağdaş ve modern eğitim anlayışıyla toplumun ihtiyaçlarına cevap veren model bir kurum olma hedefine doğru emin adımlarla yürüyoruz.

Sevgi ve saygılarımla,

Prof.Dr. Metin ÇOŞKUN